Zomerreizen
Recent bekeken reizen
LANGLAUF_PYHA_LUOSTO_LAPLAND_TRACK.jpg

Vrijstaande cottage met langlaufski's en sneeuwschoenen!

> Deze reis online boeken

> Voorbeeld accommodatie

> Crosscountry trails in Pyhä & Luosto

> Paklijst

VRIJSTAANDE COTTAGE LAPLAND
 langlauf pyha luosto lapland
 SNEEUWSCHOEN WANDELEN LAPLAND
langlauf pyha luosto lapland
lapland rendieren
noorderlicht spotten lapland cottage
kaart Pyhä lapland

Als je aan Lapland denkt, dan denk je waarschijnlijk direct aan sneeuw, uitgestrekte bossen, bevroren meren en moerassen en de stilte. Kortom ideale omstandigheden voor het maken van mooie tochten door de natuur. Wat is er dan mooier om vanuit je eigen vrijstaande cottage in het bos, direct op pad te kunnen voor een mooie crosscountry tocht of sneeuwschoenwandeling?

Crosscountry skiën oftewel langlaufen is van oudsher de manier in Scandinavië om je eenvoudig te verplaatsen door een besneeuwd terrein. Tegenwoordig hebben praktisch alle ski gebieden in Lapland een uitgebreid netwerk van goed geprepareerde routes. Deze hebben een verschillende moeilijkheidsgraad en daardoor voor elk niveau geschikt. Het is niet voor niets de nationale sport van Finland!

Inhoud van het het 8-daagse pakket:

 • 7 overnachtingen in een vrijstaande houten cottages (incl. sauna en open haard) op basis van logies. Inclusief (bed)linnen, haardhout en eindschoonmaak
 • Directe retourvlucht Amsterdam – Rovaniemi
 • Bezoek aan Santa Village (v.a. 12 januari)
 • Luchthaventransfer
 • Sleutel- en bagageservice met vooraf in- en uitcheck
 • Kennismakingstocht crosscountry skiën (Nederlandse begeleiding)
 • Crosscountry ski’s voor de hele week
 • Sneeuwschoenen voor de hele week
 • Noorderlicht alert
 • Nederlandse reisbegeleiding bereikbaar op locatie


Activiteiten
Vanuit je vrijstaande cottage in het bos deel je zelf je dagen in. En heb je nog nooit eerder gelanglauft? Geen punt, bij deze reis zit een kennismakingstocht waarbij we je de basistechnieken van het langlaufen bijbrengen. Hierna kun je zelf op pad binnen het netwerk van ruim 150km geprepareerde loipes welke de regio Pyhä-Luosto rijk is.

Voor de afwisseling heb je naast de crosscountry ski’s ook een paar sneeuwschoenen tot je beschikking. Deze zijn ideaal om het National Park te verkennen, daar zijn namelijk geen geprepareerde sporen. Of je gebruikt ze 's avonds in het donker in je zoektocht naar het Noorderlicht!

Uiteraard kun je de reis aanvullen met activiteiten als ijsklimmen, een sneeuwscootertocht en een huskysledetocht. De mogelijkheden zijn divers, kijk ter inspiratie maar even bij de mogelijke activiteiten.

Heb je bijvoorbeeld geen zin om zelf te koken? Dan is het cateringpakket wellicht iets voor je. Elke dag geniet je van een heerlijk driegangenmaaltijd welke warm bij je cabin wordt afgeleverd. Een heerlijke luxe! Bekijk hier het menu.

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km. boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Vanwege het direct aangrenzende Pyhä-Luosto National Park is het skigebied vooral heel natuurlijk ingesteld. Er is een netwerk van ca 150 km aan crosscountry skitracks waarvan een groot deel verlicht is.

In Pyhä vind je geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa's, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De pistes zijn uiteraard verlicht en veelal tot 18:00 uur open. Pyhä is vooral een skigebied waar je de serieuze wintersporter en mountaineer zal aantreffen.

Vlucht en accommodatie
Je begint dit pakket met directe vlucht, waardoor je in 3 uur op de poolcirkel landt. Gevolgd door een luchthaventransfer inclusief onze sleutelservice waarmee je direct voor de cottage wordt afgezet. Je verblijft in je eigen vrijstaande houten cottage met sauna en openhaard. Deze ligt net buiten de dorpskern nabij het Pyhä-Luosto National Park en het kleine dorpscentrum met enkele winkeltjes en een supermarkt.

Scandinavian Wintersports in de regio
Scandinavian Wintersports heeft, naast een team van reisbegeleiders, een eigen kantoor in Pyhä. Hier kun je terecht voor informatie over de regio en het boeken van diverse activiteiten ...dat is wel zo makkelijk!

Uniek vanwege:

 • Gegarandeerd vertrek!
 • Vrijstaande cottage
 • Langlaufski’s & sneeuwschoenen voor de hele week
 • Zelf nog aan te vullen met extra gewenste activiteiten
 • Directe chartervlucht Amsterdam-Rovaniemi