Zomerreizen
Recent bekeken reizen
FATBIKE_COTTAGE_LAPLAND.jpg

Vrijstaande cottage met fatbikes en sneeuwschoenen!

> Deze reis online boeken

> Voorbeeld accommodatie

> Fatbike trails in Pyhä en Luosto

> Paklijst

VRIJSTAANDE COTTAGE LAPLAND
 fatbike pyha lapland
 SNEEUWSCHOEN WANDELEN LAPLAND
fatbike pyha lapland Noorderlicht
FAtbike lapland pyhä
SNEEUWSCHOEN WANDELEN LAPLAND
kaart Pyhä lapland

Lapse cottage vrij, de naam zegt het eigenlijk zelf al. Je verblijft bij deze reis namelijk in een vrijstaande cottage nét buiten het dorp in de vrije natuur. Wij leveren er fatbikes en sneeuwschoenen bij zodat je jezelf makkelijk in de Laps natuur kunt begeven. Waarschijnlijk is het geluid van knisperende sneeuw onder je sneeuwschoenen óf de superbrede banden van je fatbike, het enige wat je in de stilte van Lapland hoort.

Fatbikes danken hun naam aan de grotere wielen en banden. Deze zorgen ervoor dat je maximale grip hebt op zachte ondergrond zoals bospaden en trails bedenkt met sneeuw, maar ook op ijs en berghellingen. De dikke banden toveren onberijdbare terreinen om in een speeltuin voor bikers. Minder ervaren fietsers kunnen de paden rondom het dorp pakken. Wil je meer extreem gaan? Dan kun je heerlijk freeriden door de bossen op de berghellingen.

Inhoud van het het 8-daagse pakket:

 • 7 overnachtingen in een vrijstaande houten cottage (incl. sauna en open haard) op basis van logies. Inclusief (bed)linnen, haardhout en eindschoonmaak
 • Directe retourvlucht Amsterdam – Rovaniemi
 • Bezoek aan Santa Village (v.a. 12 januari)
 • Luchthaventransfer
 • Sleutel- en bagageservice met vooraf in- en uitcheck
 • Fatbike voor de hele week
 • Sneeuwschoenen voor de hele week
 • Noorderlicht alert
 • Nederlandse reisbegeleiding bereikbaar op locatie


Activiteiten
Bij deze reis draait alles om jouw vrijheid en actief bezig zijn. Vanuit je vrijstaande cottage in het bos bepaal je je eigen avontuur. Op de eerste dag haal je sneeuwschoenen en fatbike op. Deze kun je de hele week gebruiken. Je kunt jezelf dus heerlijk vrij verplaatsen en zelf je tochten plannen ...of 's avonds in het donker je eigen jacht naar het Noorderlicht starten!

Uiteraard kun je de reis aanvullen met activiteiten zoals ijsklimmen, sneeuwscooteren en een huskysledetocht. De mogelijkheden zijn divers, kijk ter inspiratie maar even bij de mogelijke activiteiten.

Heb je geen zin om zelf te koken? Dan is het cateringpakket wellicht iets voor je. Elke dag geniet je van een heerlijk driegangenmaaltijd welke warm bij je cabin wordt afgeleverd. Een heerlijke luxe! Bekijk hier het menu.

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km. boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. Er is een variatie in piste en er zijn prima off-piste mogelijkheden. Vanwege het direct aangrenzende Pyhä-Luosto National Park is het skigebied vooral heel natuurlijk ingesteld. In het park ligt een netwerk van tracks welke je met fatbikes of sneeuwschoenen kunt volgen.

In Pyhä vind je geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa's, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De pistes zijn uiteraard verlicht en veelal tot 18:00 uur open. Pyhä is vooral een skigebied waar je de serieuze wintersporter en mountaineer zal aantreffen.

Vlucht en accommodatie
De reis begint met directe vlucht, waardoor je in 3 uur op de poolcirkel landt. Gevolgd door een luchthaventransfer inclusief een sleutelservice waarmee je direct door ons voor de cottage wordt afgezet. Je verblijft in je eigen vrijstaande houten cottage met sauna en openhaard. Deze ligt net buiten de dorpskern nabij het Pyhä-Luosto National Park en het kleine dorpscentrum met enkele winkeltjes en een supermarkt.

Scandinavian Wintersports in de regio
Scandinavian Wintersports heeft, naast een team van reisbegeleiders, een eigen kantoor in Pyhä. Hier kun je terecht voor informatie over de regio en het boeken van diverse activiteiten zoals; huskysledetocht, sneeuwscooteren, cross-country skilessen, rendiersledetocht, ijskarten etc. ...dat is wel zo makkelijk!

Uniek vanwege:

 • Gegarandeerd vertrek!
 • Vrijstaande cottage
 • Fatbikes & sneeuwschoenen voor de hele week
 • Zelf nog aan te vullen met extra gewenste activiteiten
 • Directe chartervlucht Amsterdam-Rovaniemi