Zomerreizen
Recent bekeken reizen
IJSLAND_SUPERJEEP_RIVIER.jpg

Weg van de gebaande paden in IJsland!

> Deze reis online boeken

> Reisprogramma en informatie

 > Reisreportage Nordic Magazine

> Kaart met highlights van de reis

> Praktische informatie IJsland

> Paklijst

IJSLAND RONDREIS WINTER UITZICHT
IJSLAND RONDREIS WINTER GIDS BJARNI
IJSLAND RONDREIS WINTER GLETSJER WANDELING
IJSLAND RONDREIS WINTER GEYSIR
IJSLAND RONDREIS WINTER NOORDERLICHT HOTSPRING
IJSLAND RONDREIS WINTER THORSMORK
IJSLAND RONDREIS WINTER SNEEUWSCOOTERTOCHT

IJsland is het land van extreme contrasten. Met haar ruige landschappen met vulkanen, gletsjers, ijsgrotten, lagunes en zwarte stranden is ze uniek te noemen. Niet voor niets wordt het land van vuur en ijs dan ook vaak als decor voor films en series gebuikt waarbij Game of Thrones waarschijnlijk wel de bekendste is. De bevolking is zeer vriendelijk en behulpzaam te noemen. Inmiddels hebben deze stoere vikingen ons hart gestolen!

Waar IJsland in de zomer goed zelf te bereizen is, is het in de winter andere koek. Sneeuw, harde wind en continu wisselende weersomstandigheden geven een grillige omstandigheid waarbij je zonder 4WD nergens komt. Sterker nog, de ruige binnenlanden zijn alleen bereikbaar per superjeep of sneeuwscooter. Laten dat nou precies de plekken zijn die wij graag samen met jou willen ontdekken!lapland informatie bijeenkomst

De hoogtepunten van deze verzorgde 8 daagse rondreis:

 • Sneeuwscootertocht naar Landmannalaugar
 • Warm water bronnen
 • Met een superjeep naar Thorsmork met overnachting in een mountain hut
 • Bezoek aan een IJslandse paardenfarm
 • Avondwandeling op zoek naar het Noorderlicht
 • Sneeuwschoenwandeling Thorsmork
 • Vulkanen Hekla & Eyafjällajoküll
 • Watervallen Seljalandsfoss & Skógafoss, lava velden & black beaches
 • Gletsjerwandeling en IJsklimmen bij Sólheimajoküll
 • Diner met lokale familie
 • Golden circle: Geysir (geothermaal gebied), Gulfoss (waterval), Thingvellir (geologisch fenomeen) verkennen per bus & sneeuwschoenen.
 • Vrij te besteden dag in Reykjavik


Deze actieve en verzorgde groepsrondreis brengt je op ruige plekken en biedt je avontuurlijke activiteiten die je niet zo snel op eigen houtje kunt ondernemen of elders zult vinden. De reis wordt begeleid door bedreven lokale gidsen. Zij zullen ervoor zorgen dat je de mooiste plekken ziet en op een bijzondere manier beleeft. Verwacht geen passieve bus rondreis maar een actieve tocht per sneeuwscooter, superjeep, sneeuwschoenen en stijgijzers!

Locatie
IJsland is een eiland dat in het uiterste noordwesten van Europa, ten noorden van de Atlantische oceaan ligt. Het is driemaal zo groot als Nederland en heeft slechts 320.000 inwoners. Daarmee is IJsland het dunstbevolkte land van Europa. Het eiland is geologisch zo'n 20 miljoen jaar geleden ontstaan door vulkanische activiteit in de Atlantische Oceaan. Het ontstane, zeer ruige en vulkanische landschap kenmerkt IJsland. Daarnaast is ongeveer 10% van IJsland bedekt met gletsjers, het eiland heeft daarentegen bijna geen bomen. IJsland kent ondanks de ligging en landschap een redelijk ‘warm’ klimaat en een oneindig aantal geothermische hot-spots. IJsland hoort bij Scandinavië, de oorspronkelijke bewoners zijn Vikingen.


Waarschijnlijk ligt de eruptie van de Eyafjällajoküll in 2010 nog vers in het geheugen. De vulkanische activiteiten op IJsland zijn altijd aanwezig. Het rommelt, pruttelt en borrelt! Je voelt gewoon dat het eiland leeft. De overweldigende natuur, het ruige klimaat en de vriendelijke bevolking maken daarmee IJsland tot een geweldige reisbestemming!

Activiteiten
We zoeken de meest bijzondere en indrukwekkende landschappen op. Omdat de hooglanden in de winter lastig begaanbaar zijn, zullen we de trajecten o.a. afleggen per superjeep en sneeuwscooter. Gedurende de reis trekken we veelal de natuur in en doen dit vooral per sneeuwschoenen. Daarnaast ga je ijsklimmen en maak je een gletsjerwandeling. In Reykjavik heb je tevens een vrije dag naar eigen wens te besteden. Je kunt de stad verkennen, maar bijvoorbeeld ook een extra activiteit inplannen. Wat dacht je bijvoorbeeld van walvissen kijken, paardrijden of een helikoptervlucht? Kortom, actie en avontuur genoeg!

Accommodatie & verzorging
Gedurende de reis verblijven we in verschillende kleinschalige 3 sterren hotels en hostels. Het verblijf verschilt van tweepersoonskamers met eigen badkamer tot gezamenlijke slaapruimtes met gedeelde badkamers. Alle accommodaties zijn voorzien van wifi en soms ook van sauna en hot spring. Ontbijt en diner zijn inclusief, de lunches worden gedurende de activiteiten genuttigd of middels een lunchpakket.

Highland Center - 2 nachten
Volcano mountain hut - 1 nacht
Midgard hostel - 2 nachten
Hotel Storm of vergelijkbaar 3-sterrenhotel - 2 nachten

Uniek vanwege:

 • Winteravontuur 'off the beaten track'
 • Complete reis inclusief maaltijden en avontuurlijke activiteiten
 • Vaste engels sprekende gids
 • Uniek reis dwars de hooglanden van IJsland