Zomerreizen
Recent bekeken reizen
TRIO_BIJ_KAMPVUUR_SNEEUWSCOOTERS_LAPLAND_1.jpg

Volledig verzorgde actieve wintersportreis in Fins Lapland

> Deze reis online boeken

> Reisprogramma en informatie

> Accommodatie informatie

> Paklijst

BLOKHUT ASTELI LAPLAND
SNEEUWSCOOTERTOCHT LAPLAND
sneeuwschoenwandeling lapland ijswaterval
SKIEN PYHA LAPLAND
vuurhut lapland
kaart Pyhä lapland

Een exclusieve en zeer complete 8-daagse actieve wintersport groepsreis naar het bijzondere Finse Lapland! Je verblijft in een eigen cottage met sauna en openhaard (je deelt deze cottage dus niet met andere reizigers) nabij het meer van Pyhäjärvi. Dit is volop genieten van de Lapse avontuurlijkheid, prachtige natuur en cultuur maar ook gezelligheid. Al jaren lang onze meest populaire reis!

Deze complete reis bevat alle ingrediënten om in korte tijd Lapland op een leuke en avontuurlijke manier te ontdekken. De Nederlandse reisbegeleiding is tevens gediplomeerd sneeuwsportleraar en kan je leren skiën of snowboarden. Tijdens deze reis combineren wij het gemak van een groepsreis met het verblijf in een eigen privé cottage. Er is een gezamenlijk vast en actief programma met Nederlandse begeleider, daarnaast is er ook nog ruimte om op eigen initiatief op pad te gaan. lapland informatie bijeenkomst

De highlights van deze reis:

 • Lange huskysafari (ca. 20 km)
 • Volle dag sneeuwscooteren langs het National Park met een bezoek Amethistenmijn (ca. 6-7 uur)
 • Traditioneel Laps diner bij kota restaurant boven op een berg
 • Sneeuwschoenwandeltocht naar ijswaterval door National Park (dag)
 • Bezoek aan een rendierenfarm incl. presentatie
 • Kennismakingsles en tocht cross-country skiën (langlaufen)
 • Vuuravond(en) bij het meer met goed zicht op het Noorderlicht 
 • Noorderlicht alert
 • Sauna met ijswak
 • IJsvissen
 • Ski- of snowboardles (beginners) of vrij skiën
 • Bezoek aan Santa Village
 • Eigen skiuitrusting mag, indien vooraf aangemeld, gratis mee aan boord van het vliegtuig
 • Eigen cottage o.b.v half pension  


Locatie

Pyhä is een klein plaatsje ca. 125 km boven de poolcirkel aan de rand van het Pyhätunturi National Park. Pyhätunturi, ook wel de Heilige Berg genoemd, is een prachtig skigebied met afdalingen in vele gradaties, van zeer makkelijk tot zeer moeilijk (pisteplan) Daarbij maakt het droge klimaat sneeuwcondities uitstekend! Het programma is zodanig samengesteld dat de activiteiten op verschillende locaties in de Pyhä-Luosto regio plaatshebben. Op deze manier zul je een goede indruk krijgen van de diversiteit van de regio.

Accommodatie
Vlakbij het Pyhäjärvi-meer ligt Asteli. Bij dit typisch Finse verblijf liggen de ruime houten privé cottages in het bos. De cottages zijn in de traditionele stijl en uiteraard voorzien van typisch Finse voorzieningen als sauna en openhaard. (Je deelt deze niet met andere reizigers!) Ook is er een prachtige open vuurhut aan de rand van het meer welke vrij te gebruiken is. De omgeving rond deze wildernislocatie is ideaal voor hen die tot rust willen komen, maar ook voor diegene die de ontspanning liever verruilt voor inspanning. Het crosscountry spoor en sneeuwscooterspoor start direct voor de deur! Iedere dag kan er gerekend worden op een heerlijk ontbijt en uitgebreid dinerbuffet. De afstand naar de piste is ongeveer 5 kilometer, een eigen personenbusje zal voor het vervoer zorgen.

Voor deze reis is een normale basis conditie nodig. Wil je liever niet skiën of langlaufen? Dan is onze kleinschalige groepsreis reis Winteravontuur in Lapland wellicht een goed alternatief!

Uniek vanwege: