Zomerreizen
Recent bekeken reizen
COTTAGE_LAPLAND_BOOMSTAM_SNEEUW2.jpg

Beleef de mooiste avonturen vanuit een Lapse boomstammen cottage

> Deze reis online boeken

> Reisprogramma en informatie

> Voorbeeld accommodatie

> Paklijst

BOOMSTAMMEN BLOKHUT LAPLAND
husky slede tocht LAPLAND
sneeuwscooter tocht LAPLAND
SNEEUWschoen wandelenLAPLAND
noorderlicht lapland
cottage LAPLAND
rendier lapland
kaart Pyhä lapland

Je kent ze wel van de foto's, zo'n typische Lapse boomstammen cottage met een dik pak sneeuw op het dak! Met binnen een lekkere sauna en warme openhaard. Klinkt als een ideaal verblijf tijdens een reis naar Lapland toch? Daarnaast heb je dan graag enkele reisonderdelen van tevoren geregeld, maar verder wil je lekker veel vrijheid. En dan natuurlijk het liefst in een omgeving welke niet overvol is met toeristen en waar je ook lekker actief bezig kunt zijn!

Het klinkt wellicht een beetje vreemd, maar deze combinatie is in Lapland niet eens zo vanzelfsprekend! Cottages genoeg, maar vaak te ver van de bewoonde wereld zodat vervoer altijd een probleem is. Of zo massaal gecentreerd in een groot skigebied waardoor je Lapland beleving ver te zoeken is.

Pyhä is een skigebied dat genoeg ontwikkeld is om alle services te kunnen verzorgen, maar internationaal voor het grote publiek nog te onbekend om massaal te zijn. Iets waar jij van kunt profiteren. Lapland zoals Lapland bedoeld is!lapland informatie bijeenkomst

Inhoud van het het 8-daagse pakket:

 • 7 overnachtingen in authentieke boomstam cottage (incl. sauna en open haard) op basis van logies. Inclusief (bed)linnen, haardhout en eindschoonmaak
 • Directe charter van Amsterdam naar Rovaniemi
 • Luchthaventransfers
 • Bezoek aan Santa Village op de poolcirkel (v.a. 12 januari)
 • Sleutel- en bagageservice met vooraf in- en uitcheck
 • Noorderlicht alert
 • Sneeuwscootertocht naar de huskyfarm & huskytocht van 10 km incl. lunch & thermokleding (totale programma ca. 6 uur)
 • Traditioneel diner met lokale specialiteiten bij een kota restaurant boven op een berg, transfer door pistebully
 • Sneeuwschoenwandeling door het National Park incl. lunch (4-5 uur)
 • Sneeuwschoenen de hele week beschikbaar
 • Nederlandse reisbegeleiding bereikbaar op locatie


Bij deze individuele reis draait het om de traditionele accommodatie. Een gezellige boomstammen cottage, voorzien van open haard en sauna, geschikt voor 2 tot 4 personen. Helemaal voor jezelf, je deelt deze dus niet met anderen! Wil je met een groter gezelschap komen? Dan kan dat volgens hetzelfde principe, maar zullen we een grotere cottage voor je zoeken. Of neem eens een kijkje bij de meer uitgebreide reis Lapse cottage avontuur voor 6 personen en meer.

Naast de cottage willen we ook iets meer bieden. Comfort en gemak in een avontuurlijk en efficiënt pakket. Een directe vlucht, waardoor je in 3 uur op de poolcirkel landt. Een luchthaventransfer inclusief sleutelservice waar je met je bagage direct voor de cottage wordt afgezet. Tot slot een efficiënt en avontuurlijk activiteitenpakket zodat je de hoogtepunten van een bezoek aan Lapland zeker niet zal missen, maar je wel enorm veel vrijheid behoudt om de rest van de week ter plaatse in te vullen! Bij de data en prijzen vind je daarnaast een groot aantal mogelijke activiteiten om los bij te boeken.

Locatie
Pyhä is een middelgroot skigebied zo'n 120 km. boven de poolcirkel. Internationaal is het minder bekend, maar de Finnen zelf beschouwen dit skigebied als één van de beste van Finland. De gevarieerdheid van pistes is de sterke troef, alsmede de prima off-piste mogelijkheden. Vanwege het direct aangrenzende Pyhä-Luosto National Park is het skigebied vooral heel natuurlijk ingesteld. Je zult hier dan ook geen hoge hotelgebouwen en hossende mensenmassa's aantreffen, maar eerder gezellige boomstammen blokhutten en vriendelijke bevolking. De pistes zijn uiteraard verlicht en veelal tot 18:00 uur open. Pyhä is vooral een skigebied waar je de serieuze wintersporter zal aantreffen.

Accommodatie
Je verblijft in een knusse authentieke boomstammen cottage, op loopafstand (max. 500m) van de pistes, het Pyhä-Luosto National Park en het kleine dorpscentrum met enkele winkeltjes en een supermarkt. De cottages zijn onderling enigszins afwijkend ingericht, maar allen voorzien van moderne faciliteiten. Ook hebben alle cottages een eigen sauna en open haard.

Activiteiten
Gemak en comfort is de leidraad bij deze reis, vandaar dat wij het pakket alvast hebben ingericht met een tocht welke twee hoogtepunten combineert in één dag; een sneeuwscootertocht naar de huskyfarm, waar je een huskysledetocht van 10 km maakt. Zo loop je niet de kans om deze ervaringen te missen. Ook staat er een prachtige sneeuwschoenwandeling door het National Park op het programma. En wat dacht je van een traditioneel Laps dinerbuffet boven op een berg, de perfecte plek om het Noorderlicht te kunnen zien. Mocht je de smaak te pakken hebben, dan kun je altijd nog een extra activiteit uit het keuzemenu bij boeken. Kijk hiervoor bij de data en prijzen.

Verzorging
Gedurende de week is er een bijzonder diner bovenop de berg. Voor de rest is de reis is op basis van logies. Er is een supermarkt en er zijn wat restaurantjes op loopafstand bereikbaar. Maar heb je geen zin om zelf te koken? Dan is het cateringpakket wellicht iets voor je. Elke avond geniet je van een heerlijke driegangenmaaltijd Lapse stijl welke warm bij je cabin wordt afgeleverd. Een heerlijke luxe! Bekijk hier het menu.

Scandinavian Wintersports in de regio
Er is altijd een Nederlandse reisbegeleider aanwezig in Pyhä die je kan helpen bij het organiseren van andere activiteiten zoals; cross-country skilessen, rendiersledetocht, ijskarten, ijsklimmen, etc. ...dat is wel zo makkelijk en best handig!

Uniek vanwege:

 • Gegarandeerd vertrek!
 • Basispakket met avontuurlijke activiteiten al inclusief
 • Zelf nog op maat te maken met extra gewenste activiteiten
 • Verblijf in een authentieke boomstammen cottage met sauna en open haard (niet gedeeld)
 • Directe chartervlucht Amsterdam-Rovaniemi (t/m 5 januari Amsterdam-Kittilä)
 • Nederlandse reisbegeleiding op locatie bereikbaar